در مورد پسته و خواص آن
پسته گیاهی است که از دیرباز در نقاط مختلف ایران کشت می شده است و جنگل های وحشی پسته در ناحیه شمال شرق ایران به ویژه مرز افغانستان و ترکمنستان وجود دارد و گمان می رود که درخت پسته حدود 4-3 هزار سال قبل در ایران اهلی شده و مورد کشت و کار قرار گرفته است. در این نوشتار سعی شده به طور خلاصه و مفید، مطالب کاربردی به زبان ساده بیان شود.
تاریخ ارسال محتوا : ۱۳۹۲ يکشنبه ۲۵ فروردين
ارسال شده توسط مدیر پورتال
کد محتوا : 1
تعداد بازدید محتوا : 1632
نسخه چاپی



پسته گیاهی است که از دیرباز در نقاط مختلف ایران کشت می شده است و جنگل های وحشی پسته در ناحیه شمال شرق ایران به ویژه مرز افغانستان و ترکمنستان وجود دارد و گمان می رود که درخت پسته حدود 4-3 هزار سال قبل در ایران اهلی شده و مورد کشت و کار قرار گرفته است.
در این نوشتار سعی شده به طور خلاصه و مفید، مطالب کاربردی به زبان ساده بیان شود. 

با وجود این که پسته استقامت زیادی به بی آبی دارد، لکن نباید از آب دادن آن مخصوصا در سنین ابتدایی غفلت شود. به طور متوسط بسته به بافت خاک از نظر نگهداری آب مدار آبیاری بسته به سن درخت به شرح زیر توصیه می شود: (به جز فصل زمستان)
درخت با سن 1 تا 3 سال:     مدار آبیاری 7 الی 10 روز
درخت با سن 3 الی 6 سال :     مدار آبیاری 12 الی 20 روز
درخت با سن 6 سال به بالا :    مدار آبیاری یک ماه
باید توجه داشت زمانی که مدار آبیاری یک ماه است، در هر آبیاری آب زیادی به درخت داده شود تا رطوبت کاملا به عمق خاک نفوذ کند.

خواص پسته 
پسته طبيعتي گرم و خشك دارد و حاوي مقدار زيادي پروتئين گياهي، مواد نشاسته‌اي غني و مواد معدني‌ نظير پتاسيم و منيزيم است كه بسياري از نيازهاي بدن را تأمين مي‌كند.  بعضي محققان عقيده دارند كه پروتئين پسته به اندازه‌اي است كه مي‌توان آن را به عنوان جايگزيني براي گوشت و حبوبات دانست که البته چندان قابل استناد نیست و نمی توان به آن اکتفا کرد. در ضمن روي موجود در آن نيز در رشد سلول‌ها و بافت‌هاي بدن بسيار مؤثر است.  علاوه بر اينها وجود كلسيم و آهن در پسته سبب شده كه اين نوع خشكبار نقش بسيار مهمي در استحكام‌بخشيدن به استخوان‌ها و دندان‌ها و همچنين درمان بيماري‌هايي نظير كم‌خوني‌هاي ناشي از فقرآهن داشته باشد. در مقاله پسته چیست در سایت ایران کالا شما می توانید جدول مواد تشکیل دهنده پسته را مطالعه کنید. خوردن پسته براي افزايش حافظه و تقويت ذهن نيز مفيد است ولي باتوجه به اينكه خاصيت چاق‌كنندگي دارد، اگر رژيم داريد، اعتدال را در مصرف آن رعايت كنيد. براي رفع طبيعت گرم پسته – كه باعث ايجاد كهير يا دانه‌هاي قرمز رنگ در پوست مي‌شود – بهتر است آن را با برگه زردآلو، هلو يا انار ترش مصرف كنيد تا گرمي آن، قدري خنثي شود. برخلاف خود پسته، پوست آن خاصيت سرد و خشك دارد و مصرف آن براي تقويت معده و قلب توصيه  مي‌شود. در ضمن اسهال را نيز برطرف مي‌كند. علاوه بر اينها براي خوشبوشدن دهان و تقويت لثه‌ها مي‌توانيد پوست تازه پسته را جويده و براي مدتي در دهان  نگه داريد.
 
خواص مغز پسته
مغز پسته از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است.
1- مغز پسته به علت داشتن آهن خون ساز است و کسانی که به کم خونی مبتلا هستند باید حتما روزانه مقداری پسته مصرف نمایند.
2- پسته معده را تقویت می کند.
3- مغز و دهان را تقویت می کند.
4- برای آرامش قلب و آرام کردن اعصاب مفید است.
5- برای آرامش قلب و آرام کردن اعصاب مفید است.
6- خوردن پسته نیروی جنسی را تقویت می کند.
7- پسته برای تسکین سرفه مفید است
8- اسهال معمولی و اسهال خونی را درمان می کند.
9- جوشانده پوست و برگ درخت پسته برای رفع درد و خارش مفید است. 
جدول خواص مغز پسته را در مقاله پسته چیست در همین سایت مطالعه نمایید.

پروتئین خام

11.20 %

فیبر خام

15.28 %

چربی خام

5.29 %

خاکستر خام

10.13 %

عصاره عاری از ازت

52.16 %

کلسیم

1.08 %

فسفر

0.11 %

منیزیم

0.31 %

پتاسیم

4.44 %

آهن

660.68 ppm

منگنز

 23.6 ppm

مس 

 16.23 ppm

 روی

 27.5 ppm

 انرژی خام

 4425.45 Kcal/kg DM

این صفحه را برای دوستان خود ارسال کنید.
ارسال به ایمیل :
نام شما :
ایمیل شما :
پیام شما :
شرکت ایثار فجر (سهامی خاص)
کاشان، خیابان 22 بهمن، روبروی اداره تامین اجتماعی، انتهای کوچه شهید عرفاتی، شرکت ایثار فجر(سهامی خاص)
* تلفن: 55472234

* فکس: 55472234

* ایمیل: Info@IsareFajr.ir 
I  S  A  R  E  F  A  J  R       C  O
محصولات برگزیده
پسته و سایر محصولات
بهای تمام شده
شبکه فروش و توزیع
نمایندگی های فروش
آمار و اطلاعات مالی
لینک های پرکاربرد
امور سهام
ارزش های بنیادین
داستان موفقیت مشتریان
دانلود بروشورها
شرکت های زیرمجموعه
در خبرنامه ایثار فجر عضو شوید:
اتاق خبر شرکت
تماس با ما
کلیه حقوق برای شرکت ایثار فجر (سهامی عام) محفوظ است.
Powered By ParsPro.ir / Tyros 2013 Technology Team